Himalaya Tuzu'nun Tarihçesi
Himalaya Tuzu'nun TNamı değer Büyük İskender yani 3. Alexander eski Yunan şehirlerinden biri olan Macedon'un kralıdır. M.Ö. 356 yılında Pella'da dünyaya gelmiştir. Büyük ve güçlü bir krallık kendisine miras kaldı. 30 yaşında en geniş imparatorluklardan birine sahipti, Ionian Denizi'nden Himalayalar'a kadar. Savaşlarda yenilmezliği, kendisini en başarılı hükümdarlardan biri yapmıştır.
3. Alexander, Alexander The Great olarak bilinmektedir. Mısır'ın İskenderiye şehri ismini 3. Alexander'dan almıştır. 3. Alexander İ.S 323 tarihinde Babylon'da hayata veda etmiştir. http://en.wikipedia.org/wiki/Alexander_the_Great sitesinden Türkçe'ye çevrilmiştir.
Alexander The Great, Hindistan'la savaşırken Himalaya Dağları'ndaki tuz mağaralarını ilk keşfeden kişidir. Savaş sırasında askerleri, oluşumu asırlar süren kristal yapıya sahip bu mağaralara sığınmışlardır.
Tuz mağarasına sığınan atların ve askerlerin yaraları kısa sürede, beklenenin de ötesinde, iyileşti.
Aynı zamanda bu askerler savaş sırasında daha fazla dayanıklılık gösterdiler.
Alexander The Great bu tuz mağaralarının iyileştirici etkisini farketince adamlarına buraların maden olarak işletilmesini emretti.
Bunun neticesi olarak da kristal tuz bir para birimi gibi işlem görmeye başladı ve değerlendi.
Avrupa, Asya ve Ortadoğu'da Askerlere ve maden işçilerine ödeme tuz olarak yapılıyordu.
http://www.storesonline.com/site/1351713/page/1028635 internet sitesinden derlenerek Türkçe'ye çevrilmiştir. 12.01.2013arihçesi